sreda, 10. februar 2016

Aktuelno

Ometanje emisija Glasa Amerike iz Sirije

Kompanija Eutelsat kaže da signali koji dolaze iz Sirije ometaju emisije Glasa Amerike i Bi-bi-sija koje se emituju ka Evropi i Bliskom istoku

Satelitske antene Glasa Amerike, u VašingtonuSatelitske antene Glasa Amerike, u Vašingtonu
x
Satelitske antene Glasa Amerike, u Vašingtonu
Satelitske antene Glasa Amerike, u Vašingtonu
Glas Amerike
Američki Bord guvernera elektronskih medija – skraćeno BBG – koji nadgleda operacije Glasa Amerike i drugih međunarodnih stanica koje finansira američka vlada, pridružio se evropskim glasilima u osudi ometanja satelitskog prenosa programa za Evropu i Bliski istok.
 
Direktor BBG-ja Ričard Lobo rekao je u današnjem saopštenju da ometanje američkih i drugih emisija predstavlja „flagrantno kršenje međunarodnih propisa“. On je dodao da namerno ometanje emitovanja vesti i drugih informacija ka zemljama koje ograničavaju sopstvene medije onemogućava milionima ljudi da budu obavešteni.
 
Satelitska kompanija Eutelsat, koja pruža usluge Glasu Amerike i Bi-bi-siju, kaže da su emisije nekoliko međunarodnih stanica ometane ove nedelje signalima iz Sirije.
 
Nemačka državna radio i TV stanica Dojče vele, koja putem satelita emituje programe na arapskom jeziku za područje Bliskog istoka, kaže da iza tih ometanja stoji Iran.
 
Pogođeni su mnogi programi, uključujući programe Glasa Amerike na stranim jezicima i radio i televizijski programi Bi-bi-sija na engleskom i arapskom jeziku.
 
Jedan od najvećih operatora komunikacionih satelita, Eutelsat, prenosi više od 4250 televizijskih kanala za više od 200 miliona gledalaca kablovske i satelitske televizije u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi. Nedozvoljeno emitovanje signala na frekvenciji nekog legalnog programa i njegovo usmeravanje direktno ka satelitu ometa legalni program i sprečava ga da stigne do gledalaca.
 
Proteklih godina radio i televizijske emisije Glas Amerike i Bi-bi-sija više puta su ometane signalima koji su uglavnom dolazili iz Irana, države koja se graniči sa Sirijom i koja podržava uzdrmani režim sirijskog predsednika Bašara al-Asada. Bi-bi-si je takođe osudio ovo ometanje.
 
U ponedeljak, kompanija Eutelsat prestala je da prenosi preko svog satelita program iranske državne televizije, pošto je Evropska unija uvela dodatne sankcije Teheranu zbog njegovog kontroverznog nuklearnog programa.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
09.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE