nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno / Amerika

Žrtve uragana Sendi čekaju pomoć Kongresa

Predsednik Barak Obama traži od republikanaca u Predstavničkom domu da glasaju o zakonskom predlogu za pomoć žrtvama superoluje Sendi

Kongresmen Piter King iz Njujorka i drugi zakonodavci iz država pogodjenih superolujom Sendi izražavaju ogorčenost što Predstavnički dom nije glasao o predlogu o pomoći žrtvama oluje.
Kongresmen Piter King iz Njujorka i drugi zakonodavci iz država pogodjenih superolujom Sendi izražavaju ogorčenost što Predstavnički dom nije glasao o predlogu o pomoći žrtvama oluje.
Glas Amerike
Predsednik Barak Obama traži od republikanaca u Predstavničkom domu da glasaju o zakonskom predlogu za pomoć žrtvama superoluje Sendi, koji je izazvao pustoš u delovima Istočne obale Sjedinjenih Država i smrt najmanje 125 ljudi.

Mnogi zakonodavci su ljuti zato što je Predstavnički dom sa republikanskom većinom sinoć završio sednicu bez glasanja o tom predlogu. Predsednik Obama je u saopštenju pozvao republikance da danas iznesu predlog na glasanje, naglasivši da se Amerikanci, kada se dogodi tragedija, „ujedinjuju da bi pomogli onima koji su ugroženi“.

Predsednik je rekao da je razgovarao sa guvernerima pogođenih država i uputio Kongresu zahtev za hitnu pomoć.

Senat je prošle nedelje odobrio paket pomoći u iznosu od 60 milijardi dolara. Kongres u novom sastavu sutra polaže zakletvu. Ukoliko se postojeći zakonski predlog ne usvoji pre kraja zasedanja sadašnjeg Kongresa, proces će morati da krene od početka u narednom kongresom sastavu.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE