Linkovi

Oštrije mere bezbednosti u bazama


Vazdušna vojna baza Endrjuz
Vazdušna vojna baza Endrjuz

Američka vojska je pooštrila bezbedost u vojnim bazama širom zemlje, dan pošto je FBI izrazio zabrinutost da bi islamski ekstremisti mogli da napadnu vojnike ili policajce.

Direktor Federalnog istražnog biroa, Džejms Komi juče je rekao da bi na internetu u Americi mogle da budu aktivne stotine pa možda čak i hiljade sledbenika Islamske države.

Dvojica napadača su prošle nedelje izvršila napad na jedan centar u teksaškom gradu Dalasu ranivši bezbednosnog čuvara.

Islamska država je preuzela odgovornost za taj incident. Medjutim, američki funckioneri navode da ne postoje dovoljni dokazi da je ta grupa zaista izvršila napad.

Nove mere oko Bele kuće

Američki funkcioneri navode da će na ogradu oko Bele kuće biti dodati gvozdeni šiljci u nastojanju da se pojača bezbednost posle niza preskakanja ograde i kršenja bezbednosti oko rezidencije američkog predsednika. Ta nova mera odobrena je juče.

jedan mentalno poremećeni vojni veteran je prošlog septembra preskočio ogradu Bele kuće, potrčao ka travnjaku i ušao u zgradu sa nožem u džepu. U aprilu, agenti tajne službe uhapsili su jednog čoveka koji je preskočio ogradu na južnoj strani predsedničkog zdanja.

XS
SM
MD
LG