Linkovi

SAD: Poziv muslimanima na saradnju


Sekretar za unutrašnju bezbednost Džej Džonson
Sekretar za unutrašnju bezbednost Džej Džonson

U govoru na simpozijumu o borbi protiv nasilnog ekstremizma, sekretar za unutrašnju bezbednost Džej Džonson uputio je poziv za saradnju zajednicama američkih muslimana.

Prošlomesečni napadi u Briselu podstakli su vlasti da preispitaju načine za suprotstavljanje nasilnom ekstremizmu u Sjedinjenim Državama. Neki republikanski predsednički kandidati se zalažu za nadzor muslimanskih zajednica u Americi. Sekretar za unutrašnju bezbednost, Džonson, smatra da taj predlog ne odražava realnost.

“Ne postoji deo grada, geto, ili grad, koji bi mogli da se opkole da bi se nadgledali američki muslimani, bez obzira na usijanu retoriku nekih političara."

Mada je prošlogodišnja pucnjava u San Bernardinu, u Kaliforniji, ponovo podstakla bojazan od domaćeg terorizma, Džonson je rekao da su napori Sekretarijata za unutrašnju bezbednost da onemogući nove napade uglavnom naišli na saradnju ovdašnjih muslimanskih zajednica.

“ Velika, velika većina ovdašnjih muslimana, uključujući one koji služe u američkim oružanim snagama i vladi, ponaša se patriotski, odana je ovoj zemlji, voli je i želi da pomogne u očuvanju naše bezbednosti, jer je to i njihova zemlja. “

Džonson je takođe odbacio kritike da su muslimani meta pojedinih meta sekretarijata.

"Islamska država, koja je trenutno najvidljivija, najpoznatija i, verovatno, najopasnija teroristička organizacija, sa kojom smo suočeni, cilja na američke muslimane, Mi moramo da uzvratimo na te napade kao deo zaštite naše bezbednosti. “

Džonson je završio svoje obraćanje pozivom na saradnju i izgradnju mostova, naglasivši da ovdašnje muslimanske zajednice ne bi trebalo da budu izolovane i obeležene.

XS
SM
MD
LG