nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno / Amerika

SAD čestitale godišnjicu nezavisnosti Kosovu

Američki državni sekretar Džon Keri danas je čestitao kosovskim vlastima petu godišnjicu proglašenja nezavisnosti, u ime predsednika Obame i američkog naroda.

Glas Amerike
Američki državni sekretar Džon Keri danas je čestitao kosovskim vlastima petu godišnjicu proglašenja nezavisnosti, u ime predsednika Obame i američkog naroda.

Državni sekretar je u poruci naveo da je prethodna godina bila jedna od najvećih prekretnica za Kosovo, uključujući “kraj nadgledane nezavisnosti Kosova, članstvo u Evropskoj banci za obnovu i razvoj kao i napredak u dijalogu sa Srbijom o normalizaciji odnosa”.

“SAD su čvrsto posvećene podršci nezavisnom, suverenom i multinacionalnom Kosovu”, poručio je državni sekretar. On je čestitao kosovskim liderima na "predanosti izgradnji snažnijih demokratskih institucija, unapredjenju novih mogućnosti za ekonomski razvoj, promociji vladavine prava  i jačanju puta Kosova ka evropskim integracijama.

“Dok obeležavate ovaj poseban dan, znajte da SAD stoje uz Kosovo kao prijatelj i partner”, poručio je Keri koji je čestitao praznik svim gradjanima Kosova, poželevši im puno uspeha u ovoj godini.
Ovaj forum je zatvoren
Razvrstavanje komentara
Komentari
     
od: Anonimus
15.02.2013 21:14
Verujemo da ce SAD nastaviti da pomažu Kosovu u jačanju multietničkog društva, demokratskih institucija i vladavine zakona, kao i na putu ka EU.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE