subota, 30. april 2016

Aktuelno / Amerika

Rast američke ekonomije

Sekretarijat za trgovinu saopštio je da je američka ekonomija u periodu od jula do septembra porasla za 2,7%.

Američki Sekretarijat za trgovinu je danas saopštio da je američka ekonomija porasla 2,7 odsto u periodu od jula do septembra, što je više od 2 odsto koliko je izračunato za prošli mesec.

Tom povećanju su doprinele kompanije koje su povećale svoj inventar, a smanjen je i trgovinski deficit budući da je povećan izvoz prestigao rast uzvoza. Vlada je istovremeno saopštila da se trošenje u domaćinstvima povećalo u trećem tromesečju za 1,4 odsto, ali je to niže od prethodne procene od 2 odsto.

Ekonomski rast u zemlji bi međutim mogao da se uspori u poslednjem ovogodišnjem kvartalu. U drugom današnjem izveštaju se navodi da se broj nezaposlenih radnika koji prvi put traže nadoknadu za nezaposlene prošle nedelje smanjio za 22 hiljade, na ukupno 393 hiljade.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE