utorak, 03. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Prave žrtve Zakona o usvajanju

Protivnici ruskog zakona o zabrani usvajanja dece kažu da njegove glavne žrtve nisu Amerikanci, nego ruska siročad

Ruski Savet federacije Ruski Savet federacije
x
Ruski Savet federacije
Ruski Savet federacije
Glas Amerike
Hiljade ljudi su danas u Moskvi protestovale protiv zakona kojim se Amerikancima zabranjuje da usvajaju rusku decu. Demonstranti su nosili plakate sa likovima poslanika koji su krajem prošlog meseca glasali za taj zakon.

Preko njihovih likova je crvenim slovima bila ispisana reč „sramota“. Protest, za koji su vlasti dale dozvolu, organizovali su opozicioni lideri koji su pre godinu dana predvodili i demonstracije protiv ponovnog izbora ruskog predsednika Vladimira Putina.

Zakon kojim se Amerikancima zabranjuje da usvajaju rusku decu, najšire se smatra uzvraćanjem na američko usvajanje zabrane izdavanja viza Rusima optuženim za učestvovanje u kršenju ljudskih prava. Protivnici ruskog zakona o usvajanju kažu da njegove glavne žrtve nisu Amerikanci, nego ruska siročad koja sada nemaju priliku da pronađu novu porodicu.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE