četvrtak, 28. april 2016

Aktuelno

Završeno suđenje članicama "Pusi rajot"

Tužioci su zatražili trogodišnje kazne za tri optužene koje se nalaze u pritvoru pet meseci zbog izvođenja performansa protiv Putina

Članice feminističke pank grupe "Pusi rajot" u sudnici u MoskviČlanice feminističke pank grupe "Pusi rajot" u sudnici u Moskvi
x
Članice feminističke pank grupe "Pusi rajot" u sudnici u Moskvi
Članice feminističke pank grupe "Pusi rajot" u sudnici u Moskvi
Glas Amerike
U Moskvi je završeno suđenje članicama ruske feminističke pank grupe “Pusi rajot”, kojima će presuda za performans protiv predsjednika Vladimira Putina biti izrečena 17. avgusta.

Tužioci su zatražili trogodišnje kazne za tri optužene koje se nalaze u pritvoru pet mjeseci zbog upada u glavni Hram Hrista Spasitelja u prijestonici i izvođenja protestne pjesme protiv Putina.

Ovaj slučaj izazvao je veliku pažnju međunarodne javnosti, a podršku mladim muzičarkama na sinoćnjem koncertu u Moskvi pružila je i Madona koja je nosila balaklavu, simbol grupe, i na obnaženim leđima imala natpis “Pusi rajot”.

Članice benda su 21. februara upale u hram i ispjevale “pank molitvu” u kojoj se od Bogorodice traži da oslobodi Rusiju od Putina, koji je na vlasti od 2000. godine.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
27.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE