petak, 29. april 2016

Balkan

Putin i Nikolić o bilateralnoj saradnji

Ruski predsednik Vladimir Putin i srpski predsednik Tomislav Nikolić rukuju se za vreme sastanka u rezidenciji u Sočiju, 11. septembra 2012.
Ruski predsednik Vladimir Putin i srpski predsednik Tomislav Nikolić rukuju se za vreme sastanka u rezidenciji u Sočiju, 11. septembra 2012.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas u Sočiju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Kako su prenele agencije, Putin i Nikolić razgovarali su o razvoju bilateralne saradnje, a posebno o realizaciji gasovoda "Južni tok".

Putin je rekao da su ekonomske i trgovinske veze dve zemlje proteklih godina imale dobru dinamiku i da je obim razmene znatno uvećan, ali da je u prvoj polovini ove godine zabeležen pad.

Nikolić je potvrdio da je ove godine došlo do stagnacije u trgovinskoj razmeni i naveo da su razlog za to bili i izbori i formiranje nove vlade u Srbiji. Predsednik Srbije izrazio uverenje da je ovo početak nove faze u odnosima dve države i pri tom pomenuo saradnju ministarstava odbrane kao i zajedničke interese u oblasti energetike.

On je takodje naveo da se u decembru očekuje početak radova na izgranji gasovoda Južni tok i zvanično pozvao Vladimira Putina da prisustvuje otvaranju gradilišta.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE