sreda, 16. april 2014

Balkan

Putin i Nikolić o bilateralnoj saradnji

Ruski predsednik Vladimir Putin i srpski predsednik Tomislav Nikolić rukuju se za vreme sastanka u rezidenciji u Sočiju, 11. septembra 2012.
Ruski predsednik Vladimir Putin i srpski predsednik Tomislav Nikolić rukuju se za vreme sastanka u rezidenciji u Sočiju, 11. septembra 2012.
Veličina slova - +
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas u Sočiju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Kako su prenele agencije, Putin i Nikolić razgovarali su o razvoju bilateralne saradnje, a posebno o realizaciji gasovoda "Južni tok".

Putin je rekao da su ekonomske i trgovinske veze dve zemlje proteklih godina imale dobru dinamiku i da je obim razmene znatno uvećan, ali da je u prvoj polovini ove godine zabeležen pad.

Nikolić je potvrdio da je ove godine došlo do stagnacije u trgovinskoj razmeni i naveo da su razlog za to bili i izbori i formiranje nove vlade u Srbiji. Predsednik Srbije izrazio uverenje da je ovo početak nove faze u odnosima dve države i pri tom pomenuo saradnju ministarstava odbrane kao i zajedničke interese u oblasti energetike.

On je takodje naveo da se u decembru očekuje početak radova na izgranji gasovoda Južni tok i zvanično pozvao Vladimira Putina da prisustvuje otvaranju gradilišta.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
15.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...