nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Rusija prodaje "defanzivno" oružje Siriji

Direktor ruske državne agencije za izvoz oružja izjavio je da „Rosoboroneksport“ nastavlja da šalje vojnu opremu sirijskoj vladi, ali da ona ne obuhvata ofanzivno oružje.

Rusko oružje za protivraketnu odbranu na probi vojne parade na Crvenom trgu u Moskvi (arhivski snimak)
Rusko oružje za protivraketnu odbranu na probi vojne parade na Crvenom trgu u Moskvi (arhivski snimak)
Glas Amerike
Direktor ruske državne agencije za izvoz oružja, Anatolij Isajkin, izjavio je da „Rosoboroneksport“ nastavlja da šalje vojnu opremu sirijskoj vladi, ali da ona ne obuhvata ofanzivno oružje.
 
 Anatolij Isajkin je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da Rusija ne vidi potrebu da prekine prodaju oružja Siriji, s obzirom da Ujedinjene nacije to nisu zabranile. Ipak, on je dodao da je reč isključivo o „defanzivnom“ oružju.
 
„U Siriji mi u tom smislu ispunjavamo naše prethodne obaveze u isporuci tehnologije, mislim vojne tehnologije. Ali to oružje, želeo bih to odmah da kažem, nije ofanzivno oružje. U najvećoj meri isporučujemo sisteme vazdušne odbrane i opremu za popravku za razlilčite vojne ogranke.“
 
Rusija i Kina su uložile veto na tri rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija protiv Sirije i naglašavaju potrebu donošenja rezolucije pod sirijskim vođstvom za rešenje krize u zemlji bez stranog mešanja.

Ujedinjene nacije su juče saopštile da je od početka pobune protiv predsednika Bašara al-Asada pre gotovo dve godine, u zemlji poginulo skoro 70 hiljada ljudi.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE