sreda, 23. april 2014

Aktuelno / Globalne teme

Ministarski sastanak G-20

Ruski predsednik Vladimir Putin otvorio je danas u Moskvi ministarski sastanak Grupe 20 najrazvijenijih zemalja.

Veličina slova - +
Glas Amerike
Ruski predsednik Vladimir Putin otvorio je danas u Moskvi ministarski sastanak Grupe 20 najrazvijenijih zemalja.

Putin je poručio ministrima finansija i direktorima centralnih banaka Grupe 20 da je od ključnog značaja da se eliminišu ekonomske neuravnoteženosti i da se usvoji jasna strategija održivog rasta globalne ekonomije.

Ruski predsednik, koji će u septembru biti i domaćin samita Grupe 20, takodje je apelovao za „transparento upravljanje“ deficitima i dugovima kako bi se pridobilo poverenje investitora.

Uoči sastanka, komesar za ekonomska i monetarna pitanja EU Oli Ren naglasio je da fokus treba da bude na strukturnim reformama , a ne na kratkoročnim stimulativnim merama. Posmatrači ocenjuju da se ta primedba odnosila na Sjedinjene Države i Japan, čije centralne banke otkupljuju državne obveznice kako bi stimulisale ekonomski rast.

To takodje dovodi do pada vrednosti dolara i jena, što pojeftinjuje američki i japanski izvoz. Mnogi medjutim smatraju da je takav trend destabilizujući i da bi mogao dovede do takozvanog „valutnog rata“ medju vodećim ekonomijama.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
22.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...