subota, 30. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Članica "Pusi rajot" puštena na slobodu

Apelacioni sud u Rusiji oslobodio je Jekaterinu Samucevič iz pank benda „Pusi rajot“, ali je preostalim dvema članicama potvrdio zatvorsku kaznu.

Jekaterina Samucevič, članica feminističke pank grupe "Pusi rajot"
Jekaterina Samucevič, članica feminističke pank grupe "Pusi rajot"
Glas Amerike
Apelacioni sud u Rusiji je oslobodio jednu od članica ženskog pank benda „Pusi rajot“, ali je preostalim dvema članicama potvrdio zatvorsku kaznu, na koju su osuđene zbog neodobrenog protesta u moskovskoj katedrali.

Sudija je izrekao uslovnu presudu Jekaterini Samucevič, s obrazloženjem da su nju čuvari izbacili iz crkve pre protesta.

Međutim, potvrđene su dvogodišnje zatvorske kazne Mariji Aljokinoj i Nadeždi Tolokonikovoj. Organizacija Amnesti internešenal je saopštila da je odluka suda „polovična“ i da je svako skraćenje nepravične kazne dobrodošlo, ali da pravda danas nije zadovoljena.

Organizacija ukazuje da je vlada proteklih meseci uvela brojna nova ograničenja slobode izražavanja, i da osuđenim ženama na prvom mestu nije ni trebalo da bude suđeno. Sve tri su osuđene u avgustu za huliganstvo motivisano verskom mržnjom. One su međutim danas na sudu rekle da je njihov spontani nastup bio političke prirode, a ne napad na veru.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE