petak, 29. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Premijer Libana ponudio ostavku

Nadžib Makati ipak će biće na položaju "još neko vreme", jer ga je predsednik Sulejman zamolio da ostane

Libanka nosi sliku generala Ašrafa Rifija dan posle bombaškog napada u kojem je u Bejrutu ubijen general Visam al-Hasan i još najmanje sedam osoba
Libanka nosi sliku generala Ašrafa Rifija dan posle bombaškog napada u kojem je u Bejrutu ubijen general Visam al-Hasan i još najmanje sedam osoba

Povezane vesti

Glas Amerike
Premijer Libana Nadžib Mikati ponudio je ostavku zbog jučerašnjeg velikog bombaškog napada u kojem je stradao prvi čovek policijske obaveštajne službe, ali je predsednik Mišel Sulejman zatražio od njega da ostane na funkciji "još neko vreme".

Premijer kaže da je pristao na to zarad "nacionalnih interesa".

Generalni sekretar opozicionog pokreta "Budućnost" Ahmad Hariri pozvao je premijera i njegovu vladu da podnesu ostavke odmah posle napada automobilom natovarenim eksplozivom, u kojem su stradali direktor obaveštajne službe Visam al-Hasan i još sedam osoba. Hariri je za napad okrivio premijera Mikatija.

Ubijeni Hasan vodio je istragu povodom nedavne zavere da se izvrši bombaški napad u okviru koje je uhapšen libanski političar naklonjen Siriji. Hasan je takođe vodio istragu u kojoj je utvrđeno da su Sirija i Hezbolah odgovorni za ubistvo bivšeg premijera Rafika Haririja.

Niko još nije preuzeo odgovornost za jučerašnji napad u Bejrutu, ali su libanski mediji preneli da je Hasan definitivno bio meta.

Premijer Mikati je tokom današnjeg obraćanja novinarima posle vanredne sednice vlade, rekao da napad ima veze sa anti-vladinim nemirima u susednoj Siriji.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE