Linkovi

Poslednji "Late Show" Dejvida Letermana


Dejvid Leterman bio je voditelj noćnog programa Late Show na TV mreži CBS protekle 33 godine.
Dejvid Leterman bio je voditelj noćnog programa Late Show na TV mreži CBS protekle 33 godine.

Četvorica američkih predsednika, holivudske zvezde i bend Fu Fajters sinoć su ispratili u penziju legendarnog američkog TV voditelja Dejvida Letermana.

U svojoj poslednjoj emisiji noćnog programa Late Show na TV mreži CBS, Leterman se zahvalio svojim saradnicima i publici koja ga je pratila kroz tri decenije karijere.

Poslednji Late Show Dejvida Letermana započeo je arhivskim snimkom čuvene rečenice predsednika Džeralda Forda – “Naša duga, nacionalna noćna mora je završena”, koja se odnosila na aferu Votergejt. Tu rečenicu sada su doslovce ponovili bivši predsednici Džordž Buš stariji i mladji, Bil Klinton, kao i aktuelni predsendik Obama – uz jedan dodatak:

“Naša duga, nacionalna noćna mora je završena, Leterman odlazi u penziju”

68-godišnji američki komičar, poznat po visprenosti, sarkazmu, netipičnom humoru koji nije svima prijao, i šalama na sopstveni račun, oprostio se od publike posle 22 godine i više od 6,000 emisija za koje je sam rekao da većina “ništa nije valjala.” Karijeru je započeo kod Džonija Karsona u noćnom programu “Tonight” ali se preselio na CBS kad je NBC 1993. Izabrao Džeja Lenoa za Karsonovog naslednika. Leterman je na početku poslednje emisije aludirao na to poznato rivalstvo sa Lenoom.

“Biću iskren prema vama, počinje da se čini da neću dobiti Tonigh show”.

Mnoge slavne ličnosti pojavile su se u specijalnom izdanju popularne rubrike “Top 10”, ovog puta nazvane “List top 10 stvari koje smo oduvek želeli da kažemo Dejvu.”

“Hvala što si mi dao da učestvujem u još jednom veoma razočaravajućem finalu neke serije”, izjavila je glumica Džulija Lui Drajfus, aludirajući na završetak serije Sajnfeld u kojoj je glumila Elejn - finale koje je razočaralo mnoge fanove.

“Drago mi je što će tvoje mesto zauzeti još jedan beli komičar”, kazao je komičar Kris Rok.

Hvala što si konačno dokazao da i muškarci mogu da budu smešni”, poručila mu je Tina Fej.

“Dejv, nikada ti neću vratiti novac koji ti dugujem”, rekao je glumac Bil Marej.

Iako se Leterman, kako je i očekivano, uzdržao od suza i sentimentalnih momenata, u jednom trenutku se zahvalio svom sinu i supruzi.

“Volim vas, i ništa na svetu nije važnije, zar ne?”

A svojoj lojalnoj publici je poručio da mu je pružila sve i da nema načina da joj se oduži.

Finale Late Show trajalo je 17 minuta duže od ranijih večeri, a nastupao je Letermanov omiljeni bend Foo Fighters. Letermanov rival na televiziji ABC, Džimi Kimel, odao je priznanje Dejvu tako što nije emitovao novu emisiju u tom terminu već je reprizirana jedna od starijih, dok je rival sa NBC-a, Džimi Felon, rekao da se zahvaljuje svojoj publici što će odgledati njegov šou na DVR-u nakon što odgleda Letermana uživo.

Dejvida Letermana će na mestu voditelja programa Late Show od jeseni naslediti komičar Stiven Kolber.

XS
SM
MD
LG