četvrtak, 05. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Protesti nastavnika u Portugalu

Portparolka sindikata nastavnika u Portugalu je rekla da će kresanje troškova ugroziti 50 hiljada radnih mesta u školama

Lisabon, Portugal Lisabon, Portugal
x
Lisabon, Portugal
Lisabon, Portugal
Hiljade nastavnika i učitelja iz cele Portugalije su juče učestvovale na protestnom maršu u Lisabonu, protestujući zbog smanjenja budžeta za obrazovanje za preko milijardu dolara.

Portparolka sindikata nastavnika je rekla da će kresanje troškova ugroziti 50 hiljada radnih mesta u školama. Sindikat se takođe protivi nameri vlade da privatizuje javne škole.

Pred predloženog smanjenja budžeta, koje je podstaklo demonstracije, vlada već sprovodi mere štednje, koje obuhvataju smanjenje plata i povećanje poreza.

Portugalija će morati da nastavi da sprovodi mere štednje tokom naredne tri godine, da bi dobila finansijsku pomoć od Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda u iznosu od 105 milijardi dolara.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
04.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE