četvrtak, 17. april 2014

Aktuelno / Globalne teme

Protesti nastavnika u Portugalu

Portparolka sindikata nastavnika u Portugalu je rekla da će kresanje troškova ugroziti 50 hiljada radnih mesta u školama

Lisabon, Portugal Lisabon, Portugal
x
Lisabon, Portugal
Lisabon, Portugal
Veličina slova - +
Hiljade nastavnika i učitelja iz cele Portugalije su juče učestvovale na protestnom maršu u Lisabonu, protestujući zbog smanjenja budžeta za obrazovanje za preko milijardu dolara.

Portparolka sindikata nastavnika je rekla da će kresanje troškova ugroziti 50 hiljada radnih mesta u školama. Sindikat se takođe protivi nameri vlade da privatizuje javne škole.

Pred predloženog smanjenja budžeta, koje je podstaklo demonstracije, vlada već sprovodi mere štednje, koje obuhvataju smanjenje plata i povećanje poreza.

Portugalija će morati da nastavi da sprovodi mere štednje tokom naredne tri godine, da bi dobila finansijsku pomoć od Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda u iznosu od 105 milijardi dolara.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
16.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...