Linkovi

Porošenko: Separatisti još krše dogovor


Predsednik Ukrajine tokom današnje posete Nacionalnom odbrambenom univerzitetu u Kijevu
Predsednik Ukrajine tokom današnje posete Nacionalnom odbrambenom univerzitetu u Kijevu

Predsednik Ukrajine poručio da je vojska spremna da se u bilo kom trenutku suprotstavi neprijatelju; ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov tvrdi da je postignut napredak u povlačenju teškog naoružanja iz istočne Ukrajine...

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko rekao je da je vojska spremna da vrati teško naoružanje na liniju fronta u istočnoj Ukrajini, ističući da proruski separatist i dalje krše dogovor o prekidu vatre.

Porošenko je poručio da je ukrajinska vojska spremna da se suprostavi neprijatelju u bilo kom trenutku, uz ocenu da će pretnja na istoku postojati čak iako se primirje održi.

Kijev je saopštio da su tri vojnika poginula, a sedmorica povređena tokom protekla 24 sata.

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da je postignut napredak u povlačenju teškog naoružanja u istočnoj Ukrajini. Lavrov je naglasio važnost ispunjavanja svih odredbi sporazuma o prekidu vatre, uključujuću ključna humanitarna pitanja i ustavne reforme u regionu Donbasa.

U međuvremenu, policija u Španiji uhapsila je osam državaljana za koje se sumnja da su se borili sa pobunjenicima u Ukrajini. U saopštenju se navodi da su uhapšeni optuženi za različita krivična dela.*

XS
SM
MD
LG