nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno

Žaljenje zbog papine odluke

Američki predsednik Barak Obama je saopštio da zajedno sa suprugom Mišel, upućuje papi priznanje i molitve.

Predsednik Barak Obama i Prva dama Mišel Obama tokom susreta sa papom Benediktom u Vatikanu, 10. jul 2009Predsednik Barak Obama i Prva dama Mišel Obama tokom susreta sa papom Benediktom u Vatikanu, 10. jul 2009
x
Predsednik Barak Obama i Prva dama Mišel Obama tokom susreta sa papom Benediktom u Vatikanu, 10. jul 2009
Predsednik Barak Obama i Prva dama Mišel Obama tokom susreta sa papom Benediktom u Vatikanu, 10. jul 2009
Glas Amerike
U saopštenju Bele kuće, Obama ističe da crkva igra kritičnu ulogu u Sjedinjenim Državama i svetu i da lično upućuje najbolje želje svima koji će se uskoro okupiti da izaberu papinog naslednika.

Nemačka kancelarka Angela Merkel je danas izjavila da ima "ogromno poštovanje" za tešku papinu odluku da se povuče sa položaja. Ona je istakla da papa Benedikt Šesnaesti jeste i da ostaje jedan od najvažnijih religioznih mislilaca našeg vremena.

Duhovni lider Anglikanske crkve, Kenterberijski nadbiskup Džastin Velbi, rekao je da je "teška srca" primio poruku pape Benedikta Šesnaestog da se zbog poodmaklih godina povuče 28. februara.

Nadbiskup je u saopštenju naveo da u potpunosti saoseća sa papinom odlukom da napusti dužnost koju je - kako se ističe - obavljao sa "velikim dostojanstvom, razumevanjem i hrabrošću". Velbi je poručio da se moli da Bog blagoslovi Benedikta po odlasku u penziju, kao i one kojima je poveren zadatak da izaberu njegovog naslednika.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE