nedelja, 07. februar 2016

Aktuelno / Globalne teme

Papa tvituje

Tokom nedeljne opšte audijencije u Vatikanu poglavar rimokatoličke crkve je dodirnuo ekran kompjutera i time poslao poruku preko Tvitera

Papa gleda tablet kompjuter, Rim 12. decembar, 2012.  Papa gleda tablet kompjuter, Rim 12. decembar, 2012.
x
Papa gleda tablet kompjuter, Rim 12. decembar, 2012.
Papa gleda tablet kompjuter, Rim 12. decembar, 2012.
Glas Amerike
Papa Benedikt XVI blagoslovio je više od milion svojih sledbenika na Tviteru prvom porukom sa svog novog naloga na toj društvenoj mreži.

Tokom nedeljne opšte audijencije u Vatikanu, poglavar rimokatoličke crkve dodirnuo je ekran kompjutera i time poslao poruku koja glasi: "Dragi prijatelji, drago mi je da sam u kontaktu sa vama putem Tvitera. Hvala za vaše velikodušne odgovore. Blagoslovim vas sve iz sveg srca“.

U prvom satu pošto je poslao prvu poruku, papa je postavio i odgovorio na jedno pitanje o veri koje mu je poslato Tviterom. Vatikan navodi da poruke Tviterom, koje su ograničene na 140 slova, neće pisati sam Papa već crkveni funkcioneri koji će mu ih podnositi na odobrenje. Papina adresa je handle@potifex i on tvituje na osam jezika.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
05.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE