subota, 30. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Papina poslednja nedeljna misa

Papa je masi vernika saopštio da ne napušta crkvu i da će i posle povlačenja krajem nedelje nastaviti da se moli i da joj služi

Okupljeni vernici na Trgu Svetog Petra u Rimu  Okupljeni vernici na Trgu Svetog Petra u Rimu
x
Okupljeni vernici na Trgu Svetog Petra u Rimu
Okupljeni vernici na Trgu Svetog Petra u Rimu
Glas Amerike
Desetine hiljada ljudi se se danas okupile u Vatikanu, da prisustvuju poslednjoj nedeljnoj molitvi pape Benedikta Šesnaestog, koji se pojavio na prozoru svog stana visoko iznad Trga svetog Petra.

Papa je masi vernika saopštio da ne napušta crkvu i da će i posle povlačenja krajem nedelje nastaviti da se moli i da joj služi. Poglavar više od milijarde rimokatolika u svetu, održaće svoju poslednju generalnu audijenciju u Crkvi svetog Petra u sredu.

Istovremeno, u Rim pristižu kardinali koji koji treba da izaberu papinog naslednika, dok se Vatikan bori sa nepovoljnim medijskim izveštajima. Papa Benedikt Šesnaesti je prvi papa koji se povlači sa dužnosti posle 600 godina. On je objasnio da mu zdravlje i nedostatak snage ne dozvoljavaju da dostojno obavlja svoju papsku dužnost.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE