Linkovi

Hong Kong: Policija uhapsila desetine studenata


Jedan od obračuna specijalne policije sa demonstrantima unutar vladinog kompleksa
Jedan od obračuna specijalne policije sa demonstrantima unutar vladinog kompleksa

Policija se nekoliko puta tokom noći sukobila sa stotinama demonstranata, koji su ili na silu prošli kroz kapiju ili preskočili visoku ogradu kako bi ušli na trg unutar vladinog kompleksa...

Specijalna policija u Hong Kongu uhapsila je desetine studenata demonstranata, koji su tokom noći na silu upali u sedište vlade.

Policija se nekoliko puta tokom noći sukobila sa stotinama demonstranata, koji su ili na silu prošli kroz kapiju ili preskočili visoku ogradu kako bi ušli na trg unutar vladinog kompleksa. Vlasti su upotrebile suzavac da rasteraju demonstrante i odstranili one koji su odbijali da napuste trg.

Izvan kompleksa, njihove brojne kolege kolega studenti vređali su policiju i zahtevali da prekinu da hapse njihove drugove. Policija je saopštila da je nekoliko osoba zadobilo manje povrede u sukobima.

Danas je bio poslednji dan jednonedeljnog bojkota predavanja i demonstracija kojima se zahteva da zvanični Peking dozvoli potpuno demokratske izbore 2017. Prodemokratski aktivisti pobesneli su kada je Kina prošlog meseca donela odluku da svi kandidati na izborima 2017. moraju da budu odobreni od strane komisije koja je naklonjena vlastima u Pekingu.

XS
SM
MD
LG