sreda, 10. februar 2016

Aktuelno / Nauka i tehnologija

Počela prodaja Ajfona 5

Analitičari očekuju da će do kraja meseca "Epl" prodati i do 10 miliona primeraka

Devoja u Hong Kongu ponosno pokazuje svoj "ulov" u prodavnici kompanije "Epl"
Devoja u Hong Kongu ponosno pokazuje svoj "ulov" u prodavnici kompanije "Epl"
Glas Amerike
Širom sveta danas je počela prodaja Ajfona 5, a nestrpljivi kupci disciplinovano su stajali u redovima ispred prodavnica kompanije "Epl", ne bi li već prvog dana došli do najnovijeg modela pametnog telefona američkog tehnološkog giganta.

Prvi koji su dobili priliku da u ruci "osete" novi Ajfon bili su poklonici kompanije "Epl" u Aziji i Australiji.

U centru Sidneja, neki od kupaca, čekali su i cela tri dana ispred prodavnice kako bi već danas kupili popularni uređaj.

U Hong Kongu, zaposleni u "Eplovoj" prodavnici uzvikivali su "Ajfon 5, Ajfon 5" i pojedinačno se pozdravljali sa svakim od kupaca, koji su jedan po jedan ulazili u radnju.

U Minhenu, neki su hrabro podnosili temperaturu blizu nule, a redova je bilo čak i u Parizu, gde su neki od "Eplovih" zaposlenih stupili u štrajk tražeći bolje beneficije.

Iako se poslednjih dana sve više čuju kritike nove aplikacije za mape na Ajfonu 5, "Epl" tvrdi da za novim telefonom vlada do sada nezapamćeno interesovanje i da je u prva 24 sata dobio više od dva miliona zahteva za kupovinu, dvostruko više od prethodne verzije 4S. Analitičari očekuju da će do kraja meseca "Epl" prodati i do 10 miliona primeraka.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
09.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE