utorak, 09. februar 2016

Aktuelno

Neočekivano otkriće u slučaju Pistorijus

Južnoafrička policija zamenila je glavnog detektiva u istrazi koja se vodi protiv Oskara Pistorijusa, optuženog za ubistvo svoje devojke Rive Stinkemp.

Inspektor Hilton Bota tokom davanja iskaza na preliminarnom pretresu u vezi slučaja Oskar PistorijusInspektor Hilton Bota tokom davanja iskaza na preliminarnom pretresu u vezi slučaja Oskar Pistorijus
x
Inspektor Hilton Bota tokom davanja iskaza na preliminarnom pretresu u vezi slučaja Oskar Pistorijus
Inspektor Hilton Bota tokom davanja iskaza na preliminarnom pretresu u vezi slučaja Oskar Pistorijus
Glas Amerike
Policija je saopštila da je Hilton Bota skinut sa slučaja, pošto je objavljeno da je optužen za pokušaj ubistva sedmoro ljudi. Bota bi trebalo da se pojavi na sudu u maju, zajedno sa još dva policajca. U optužbi se navodi da su policajci bili pijani kada su otvorili vatru na taksi minibus koji je prevozio sedam putnika. Svi su bili uhapšeni 2011, ali je optužba posle toga privremeno povučena, da bi sada bila ponovo aktivirana.

Hiltona Botu zameniće Vineš Munu, najbolji detektiv u južnoafričkim nacionalnom policijskim snagama. Bota je inače ponovo svedočio trećeg dana sudskog pretresa na kojem bi trebalo da bude odlučeno da li će Pistorijus biti oslobođen uz kauciju. Pretres je međutim okončan bez sudske odluke, tako da će poznati atletičar još jednu  noć provesti u policijskom pritvoru.

Tužioci su preporučili da se Pistorijusu ne odobri oslobađanje i da se protiv njega podigne optužnica za ubistvo sa predumišljajem - za šta je predviđena kazna doživotnog zatvora. Advokat odbrane ponovio je tvrdnju da je ubistvo Stinkempove bio nesrećan slučaj i da su istražitelji do sada prikupili slabe dokaze protiv Pistorijusa.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
08.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE