utorak, 03. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Oskar Pistorijus optužen za ubistvo

Južnoafrički “olimpijac” i “paraolimpijac” Oskar Pistorijus uhapšen je pod optužbom da je ubio svoju devojku u svojoj kući u Pretoriji.

Olimpijac Oskar Pistorijus i njegova devojka Riva Stinkemp smiljeni u Johanesburgu 26. januara 2013.
Olimpijac Oskar Pistorijus i njegova devojka Riva Stinkemp smiljeni u Johanesburgu 26. januara 2013.
Glas Amerike
Južnoafrički “olimpijac” i “paraolimpijac” Oskar Pistorijus uhapšen je pod optužbom da je ubio svoju devojku u svojoj kući u Pretoriji. Njegovo hapšenje u vezi sa smrću manekenke Rive Stinkemp šokiralo je zemlju u kojoj je Pistorijus – nacionalni heroj.

Oskar Pistorijus bio je prvi čovek sa obe amputirane noge koji se takmičio na Olimpijskim igrama. Mnogima je ostao u sećanju potresni trenutak kada je razmenio broj svog atletskog dresa sa čovekom koji ga je pobedio u trci na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.
.
Medjutim, jutros je svet obišao sasvim drugačiji snimak čoveka poznatog pod nadimkom “Blejd Raner", koji je uhapšen i optužen za ubistvo svoje devojke, manekenke Rive Stinkemp.
 
30-godišnja Stinkemp nedavno se pojavila na naslovnoj stranici magazina FHM, a trebalo je i da učestvuje u jednom "rialiti" programu. Međutim, rano jutros je pronadjena mrtva u Pistorijusovoj kući, pogođena sa četiri metka.
 
Policija nije mogla da potvrdi motiv ubistva, ali je navela da to nije prvi put da su nasilni incidenti prijavljeni u kući slavnog sportiste.
 
Mashadi Motsogi je bila Rivina prijateljica.
 
"Uvek je bila spremna da vas sasluša, posavetuje, ovo je potpuno nestvarno… Bila je divna osoba”.
.
Stinkemp je juče “tvitovala” kako je uzbuđena zbog Dana zaljubljenih, pitajući svoje pratioce šta pripremaju za svoje voljene. Kasnije je dodala: “To treba da bude dan ljubavi za sve. Živeo Dan zaljubljenih”.
 
Oskar Pistorijus provešće noć u pritvoru, a sutra ujutru će se pojaviti pred sudom. Južnoafrička policija je najavila da će se protiviti zahtevu njegovih advokata da bude pušten pod kaucijom.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE