nedelja, 07. februar 2016

Aktuelno

Raste broj žrtava tajfuna na Filipinima

Broj žrtava tajfuna Bofa koji je pogodio Filipine porastao je na više od 230, dok spasilačke ekipe još tragaju za stotinama nestalih osoba

Uništeni domovi u tajfunu koji je pogodio FilipineUništeni domovi u tajfunu koji je pogodio Filipine
x
Uništeni domovi u tajfunu koji je pogodio Filipine
Uništeni domovi u tajfunu koji je pogodio Filipine
Glas Amerike
Najmanje 142 osobe poginule su u rudarskoj provinciji Kompostela Veli, planinskom području gde su klizišta i poplave uništile dva skloništa i vojni kamp.

U obližnjoj provinciji Davao Orijental, koja se prostire duž obale, u poplavama su poginule desetine ljudi, nakon što je snažna oluja juče pogodila to područje. Zvaničnici navode da je u pojedinim gradovima uništen veći dio građevina.

Oko 85 hiljada ljudi utošište je potražilo u vladinim skloništima. Mini Portales iz organizacije “World Vision” rekla je Glasu Amerike da se mnogi preživeli sada suočavaju sa nestašicama hrane i nedostatkom adekvatnog smeštaja.

Vojska je helikopterima dopremila pomoć i opremu u mnogim područjima koja su izolovana zbog prekida u snabdevanju električnom energijom, otežane komunikacije i uništenih puteva i mostova. Oslabljeni tajfun se, do popodneva po lokalnom vremenu, zaputio ka Južnom kineskom moru, nakon što je pogodio popularna letovališta na zapadu Filipina.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
05.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE