Linkovi

Petreus svedočio u Kongresu


Bivši direktor CIA-e Dejvid Petreus (arhiv)
Bivši direktor CIA-e Dejvid Petreus (arhiv)

Bivši direktor CIA-e svedočio je pred kongresnim odborima za obaveštajne delatnosti o napadu na američki konzulat u Bengaziju u kojem su poginula četvorica američkih diplomata.

Odbori predstavničkog doma i Senata američkog Kongresa ispitivali su danas bivšeg direktora Centralne obaveštajne agencije Dejvida Petreusa povodom preliminarne ocene Obamine administracije u vezi sa napadom na američki konzulat u Bengaziju, u Libiji 11. septembra.

Zakonodavci su izjavili da je Petreus, na današnjem zatvorenom pretresu svedočio da je od početka verovao da su teroristički elementi umešani u napad u Bengaziju. Republikanski kongresmen Piter King rekao je da su se njegova pitanja upućena Petreusu odnosila na njegov neposredni opis incidenta. Predsedavajući Odbora za bezbednost dodao je da se ne seća da je Petreus bio toliko siguran u umešanost terorista kada je kao bivši direktor CIA-e obavestio Kongres 14. Septembra o pomenutom napadu. Međutim, demokratski kongresmen Dač Rapersberger izjavio je da je Petreus bio jasan od početka u svom opisu napada.
XS
SM
MD
LG