sreda, 04. maj 2016

Aktuelno

Petreus svedočio u Kongresu

Bivši direktor CIA-e svedočio je pred kongresnim odborima za obaveštajne delatnosti o napadu na američki konzulat u Bengaziju u kojem su poginula četvorica američkih diplomata.

Bivši direktor CIA-e Dejvid Petreus (arhiv)
Bivši direktor CIA-e Dejvid Petreus (arhiv)
Glas Amerike
Odbori predstavničkog doma i Senata američkog Kongresa ispitivali su danas bivšeg direktora Centralne obaveštajne agencije Dejvida Petreusa povodom preliminarne ocene Obamine administracije u vezi sa napadom na američki konzulat u Bengaziju, u Libiji 11. septembra.

Zakonodavci su izjavili da je Petreus, na današnjem zatvorenom pretresu svedočio da je od početka verovao da su teroristički elementi umešani u napad u Bengaziju. Republikanski kongresmen Piter King rekao je da su se njegova pitanja upućena Petreusu odnosila na njegov neposredni opis incidenta. Predsedavajući Odbora za bezbednost dodao je da se ne seća da je Petreus bio toliko siguran u umešanost terorista kada je kao bivši direktor CIA-e obavestio Kongres 14. Septembra o pomenutom napadu. Međutim, demokratski kongresmen Dač Rapersberger izjavio je da je Petreus bio jasan od početka u svom opisu napada.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE