Linkovi

Peta titula za San Antonio


Toni Parker i saigrači podižu Leri O'Brajen trofej namenjen prvaku NBA lige
Toni Parker i saigrači podižu Leri O'Brajen trofej namenjen prvaku NBA lige

Sva četiri trijumfa u finalnoj seriji novi šampioni NBA lige ostvarili sa 15 i više poena razlike

Košarkaši San Antonija osvojili su petu titulu šampiona NBA lige u istoriji kluba, prvu od 2007. godine.

U finalnoj seriji plej-ofa, tim iz Teksasa revanširao se Majamiju za poraz u prošlogodišnjem finalu, pobedivši sa 4-1, a sva četiri trijumfa novi šampioni ostvarili su sa 15 ili više poena razlike.

Sinoć, u "AT&T Centru", bilo je 104:87, uprkos izvanrednom početku gostiju sa Floride, koji su utakmicu "otvorili" sa 22:6. Međutim, domaći su se brzo konsolidovali i predvođeni najkorisnijim igračem finalne serije Kavaijem Lenardom i veteranom Manuom Đinobilijem do poluvremena preuzeli vođstvo.

U trećoj četvrtini sjajan je bio rezervni plejmejker Peti Mils sa četiri trojke, a prednost domaćih je vrlo brzo porasla na više od 20 poena i izabranici Grega Popovića mirno su priveli utakmicu kraju.

Najbolji pojedinac u pobedničkom timu treću utakmicu uzastopno bio je Kavai Lenard sa 22 poena i 10 skokova, što mu je donelo priznanje za MVP-ja finalne serije. Dvadeset-dvogodišnji košarakaš treći je najmlađi MVP finala u istoriji NBA lige, posle Medžika Džonsona i svog saigrača Tima Dankana, koji je takođe imao 22 godine 1999, kada je San Antonio osvojio prvu od svojih pet titula.

Dankan je sinoć postiogao 14 poena, Toni Parker 16, Peti Mils 17, a Manu Đinobili 19. Kod poraženih Lebron Džejms je ubacio 31 poen, uz 10 skokova, ali nije imao adekvatnu pomoć saigrača.
XS
SM
MD
LG