Linkovi

Antić: Odbrana je najvažnija


Antić: Odbrana je najvažnija
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:10 0:00

Makedonski internacionalac kaže za "Glas Amerike" da njegovi Atlanta Hoksi imaju sistem koji ih je doveo do prvog mesta na Istoku u ligaškom delu prvenstva i da ga se drže i sada u plej-ofu...

Atlanta Hoksi su pobedom nad Vizardsima u Vašingtonu uspeli da izjednače na 2-2 u polufinalnoj seriji Istočne konferencije NBA plej-ofa. Standardno solidnu partiju u pobedi Hoksa pružio je makedonski internacionalac Pero Antić, koji je za 14 minuta na parketu ubacio 7 poena, uz 2 skoka i jednu asistenciju. U svojoj drugoj NBA sezoni, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, i dalje veliki navijač beogradskih crveno-belih, ustalio se u rotaciji Hoksa i uglavnom među prvima ulazi sa klupe da zameni startere. Očekivano, bio je veoma zadovoljan zbog pobede u Vašingtonu.

Antić je za "Glas Amerike" izjavio da je presudila energija od početka do kraja meča i igra u odbrani.

„Malo smo popustili u četvrtoj četvrtini, ali očigledno je teško kad su oni domaćini. Otvorili su utakmicu sa mnogo trojki, uz 70-80 odsto šuta, devet trica. Borili smo se do kraja i to je presudilo“.

Antić veruje da će prednost domaćeg terena biti veoma važna u nastavku serije, pre svega u petoj utakmici.

„Uvek na domaćem terenu očekujemo pomoć publike, kao što Zvezda radi, Delije dižu igrače. Tako očekujemo i mi. Naši navijači to i inače rade, ali ova utakmica nam je veoma važna i moramo da odigramo skoncentrisano do kraja".

Na pitanje kako je zadovoljan minutažom i igrama u plej-ofu, Antić kaže:

„Zna se kad ulazim, kad izlazim, igramo u sistemu... ne forsiram šuteve, mogu da šutnem 15-20 puta lagano, ali to nije način na koji mi igramo u Atlanti. Sistem nas je doveo do prvog mesta i držimo ga se. Kad sam otvoren, šutnem, idem na prodor, ali je najvažnije da igram odbranu. To mi je posao ovde, i mislim da ga radim dobro“.

Za sada, kako kaže, ne obraća mnogo pažnje na ostale duele u plej-ofu.

„Ja ne gledam mnogo televiziju, ali pričaju saigrači. Trudim se da se ne koncentrišem na druge, ovo je plej-of, razmišljam o našoj seriji. Imamo domaći teren, što je najvažnije i pratim to. Znam da su tri-četiri utakmice završene u poslednjoj sekundi, tako da je ovo interesantan plej-of za gledaoce“.

Peta utakmica u seriji Hoksa i Vizardsa igra se sutra uveče u Atlanti, a šesta u petak uveče u Vašingtonu.

XS
SM
MD
LG