Linkovi

Pejton Mening zvanično u penziji


Pejton Mening na današnjoj konferenciji za novinare u Inglvudu u Koloradu
Pejton Mening na današnjoj konferenciji za novinare u Inglvudu u Koloradu

Jedan od najboljih igrača u istorji NFL-a povlači se kao rekorder u mnogim statističkim kategorijama i jedini kvoterbek koji je osvojio Super boul sa dva različita tima...

Jedan od najboljih kvoterbekova u istorji NFL-a Pejton Mening danas je i zvanično objavio da se povlači, posle 18 godina profesionalnog bavljenja američkim fudbalom.

Trideset-devetogodišnji Mening, koji je pre samo mesec dana pomogao svojim Denver Bronkosima da osvoje Super boul, bio je izuzetno emotivan na današnjoj konferenciji za novinare, prisećajući se godina provedenih u NFL-u, najpre sa Indijanpolis Koltsima, a zatim i Bronkosima.

Hvalio je saigrače i trenere sa kojima je sarađivao.

Iako je prošlog meseca osvojio svoju drugu titulu šampiona, prošla sezona bila je jedna od najgorih u Meningovoj karijeri, pošto je zbog povrede stopala propustio nekoliko utakmica, a ta ista povreda omela ga je u bacanju lopte, pa je završio ligaški deo sezone sa samo 9 "tač-dauna" i 17 izgubljenih lopti.

Mening se povlači kao rekorder u mnogim statističkim kategorijama, između ostalog po broju "tač-daun" pasova i jardi osvojenih dodavanjem. Pet puta je bio MVP lige i jedini je kvoterbek koji je osvojio Super boul sa dva različita tima.

XS
SM
MD
LG