Linkovi

Nova smela pljačka dijamanata


Robna kuća u Parizu u kojoj je izvršena pljačka
Robna kuća u Parizu u kojoj je izvršena pljačka

Čuvena robna kuća „Prentan“ u centru Pariza bila je kasno sinoć poprište velike pljačke dijamanata u vrednosti od više miliona evra.

Butik nakita De Bir u robnoj kući u centru Pariza bio je meta savršeno organizovanih pljačkaša, koji su izuzetno brzo došli do plena vrednog nekoliko miliona evra.

Čuvena robna kuća „Prentan“ u centru Pariza bila je kasno sinoć poprište velike pljačke dijamanata u vrednosti od više miliona evra. Pljačka se dogodila neposredno pred zatvaranje, u butiku dragulja De Ber.

„Dvoje ljudi ušlo je u robnu kuću, popelo se na prvi sprat, gde se prodaje nakit i tamo su zaposlene primorali da im sve dragulje iz izloga stave u kesu. Bili su naoružani pištoljima, ali ih nisu upotrebili, aonda su pobegli stepenicama za zaposlene koje vode na zadnji izlaz“, kaže portparol policije Elsi Ponjan.

Pljačka se navodno odigrala tako brzo da mušterije i osoblje uopšte nisu primetili da je ona u toku.

Inače u prodavnici je u tom trenutku bila postavljena specijalna izložba povodom prošlogodišnjeg dijamantskog jubileja kraljice Elizabete II, a centralno mesto zauzimala je spektakularna kruna ukrašena stotinama dijamanata, koja nije ukradena.

Policijska istraga je u toku i ona bi trebalo da utvrdi i da li je nivo obezbeđenja bio na adekvatnom nivou. Samo nekoliko sati ranije dogodila se velika pljačka dijamanata na aerodromu u Briselu.
XS
SM
MD
LG