subota, 30. april 2016

Aktuelno

Paneta: Bez američkih snaga u Maliju

Američki sekretar za odbranu, Lion Paneta, izjavio je da Sjedinjene Države neće uputiti svoje vojnike da pomognu u francuskoj intervenciji u Maliju.

Američki sekretar za odbranu Lion PanetaAmerički sekretar za odbranu Lion Paneta
x
Američki sekretar za odbranu Lion Paneta
Američki sekretar za odbranu Lion Paneta
Glas Amerike
Paneta je danas u Madridu rekao da Vašington razmatra druge vrste pomoći koje može da ponudi Francuskoj u borbi protiv ekstremista povezanih sa Al-kaidom u Maliju.

„Mi u Vašingtonu razmatramo neke od zahteva koji su nam stigli, da bismo tačno videli kako možemo da pomognemo. Cilj nam je da koliko god možemo obezbedimo potrebnu pomoć da bismo im pomogli u borbi. Ali u kojim oblastima specifično, o tome još diskutujemo. U pogledu ciljeva u Maliju, po mom mišljenju, fundamentalni cilj je da se osigura da Al-kaida u islamskom Magrebu nikada ne uspostavi bazu za dejstva u Maliju, niti igde drugde.“

Paneta se obratio novinarima posle sastanka sa svojim španskim kolegom Pedrom Morenesom. Španski ministar odbrane je rekao da je Francuska zatražila dozvolu da koristi španski vazdušni prostor i da je Madrid to odobrio. Pariz nastavlja vazdušne napade na pobunjeničke položaje u severnom Maliju i uputio je 600 vojnika na to područje koje je prošle godine zauzela islamska alijansa.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE