Linkovi

Palestinski predsednik dolazi u Beograd


Palestinski predsednik Mahmud Abas, 2015.
Palestinski predsednik Mahmud Abas, 2015.

Palestinski predsednik Mahmud Abas dolazi na poziv predsednika Srbije u zvaničnu posetu Beogradu i sutra će se sastati sa njim.

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić sastao se danas sa palestinskim šefom diplomatije, Rijadom Al Maligijem, koji je član Abasove delegacije.

Govoreći o saradnji sa Palestinom, Dačić je istakao da Srbija ima jasan politički interes da se razvijaju prijateljski odnosi i saradnja i tom prilikom se zahvalio palestinskoj vlasti na korektnom odnosu prema problemu teritorijalnog integriteta Srbije i statusu Kosova, čiju nezavisnost nije priznala.

Šef srpske diplomatije je naglasio da mirovni proces treba obnoviti i da bi bilo najbolje da dodje do dogovora svih strana o miru na Bliskom istoku.

Al Maligi je rekao da je poseta Beogradu prilika da se naglase prijateljstvo, solidarnost i saradnja dva stara prijatelja.

Dačić i Al Maligi potpisali su memorandum o razumevanju izmedju dva ministarstva o političkim konsultacijama Srbije i Palestine. Dačić je ukazao da će se ozbiljno razmotriti otvaranje ambasade u Ramali.

XS
SM
MD
LG