nedelja, 20. april 2014

Aktuelno / Globalne teme

Pakistan: Apel za akciju

Guverner Baludžistana rekao da snage bezbednosti nisu u stanju da spreče napade poput tragedije u Kveti u kojoj je stradalo 80 ljudi

Lokalni stanovnici kraj mesta prekjučerašnjeg bombaškog napada u Kveti, 17. februar, 2013. Lokalni stanovnici kraj mesta prekjučerašnjeg bombaškog napada u Kveti, 17. februar, 2013.
x
Lokalni stanovnici kraj mesta prekjučerašnjeg bombaškog napada u Kveti, 17. februar, 2013.
Lokalni stanovnici kraj mesta prekjučerašnjeg bombaškog napada u Kveti, 17. februar, 2013.
Veličina slova - +
Glas Amerike
Guverner pakistanske pokrajine Baludžistan, Zulfikar Magsu, oštro je kritikovao nacionalne snage bezbednosti zbog jučerašnje eksplozije u kojoj je poginulo najmanje 80 ljudi i ranjeno više od stotinu.

Magsi je danas rekao da snage bezbednosti, bez obzira što imaju odrešene ruke za obračun sa ekstremističkim organizacijama, nisu u stanju da spreče napade poput jučerašnjeg na zakrčenoj pijaci. Istovremeno, na ulicama Kvete i Karačija na jugu zemlje, kao i u prestonici Islamabadu, održani su protesti na kojima je traženo da vlada preduzme akciju.

Meta eksplozije u pokrajinskom glavnom gradi Kveti su bili pripadnici hazarske manjine, odnosno šiitski muslimani koji su pre jednog veka prešli u Baludžistan iz Avganistana. Odgovornost za eksploziju, kao i za sličan napad prošlog meseca u kojem je poginulo više od 90 ljudi, preuzela je sunitska ekstremistička organizacija Laškar-i-džangvi.

Prošle godine u sektaškom nasilju u Pakistanu, poginulo je više od 400 ljudi.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
19.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...