subota, 06. februar 2016

Aktuelno / Globalne teme

Pakistan: Nema dokaza protiv premijera

Šef Nacionanog biroa za odgovornost, rekao je danas sudu da nema dovoljno dokaza, da bi premijera Ašrafa uhapsio pod optužbom za korupciju

Protesti sledbenika Tahira-ul Kadri u Islamabadu slušaju njegov govorProtesti sledbenika Tahira-ul Kadri u Islamabadu slušaju njegov govor
x
Protesti sledbenika Tahira-ul Kadri u Islamabadu slušaju njegov govor
Protesti sledbenika Tahira-ul Kadri u Islamabadu slušaju njegov govor
Glas Amerike
Šef pakistanskog biroa za borbu protiv korupcije navodi da je doneo odluku da ne uhapsi premijera Radžu Perveza Ašrafa uprkos nalogu Vrhovnog suda da to učini.
 
Fasih Bohari, šef Nacionanog biroa za odgovornost, rekao je danas sudu da nema dovoljno dokaza, da bi Ašrafa uhapsio pod optužbom za korupciju.
 
Vrhovni sud je u utorak naložio hapšenje premijera i još 15 osoba pod optužbom u vezi sa skandalom koji obuhvata izgradnju privatnih elektrana.
 
Ašraf je optužen da je uzimao mito kako bi dogovorio izgradnju elektrana, koje bi nadoknadile manjak struje u Pakistanu. Premijer je demantovao te optužbe.
 
Takođe danas, muslimanski sveštenik Tahir-ul Kadri rekao da je ovo poslednji dan tokom kojeg će njegove pristalice održati protest u zgradi parlamenta u Islamabadu, gde su zahtevale raspuštanje vlade.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
05.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE