petak, 29. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Protestne molitve u Kveti

Šiiti već tri dana drže protestne molitve i odbijaju da sahrane gotovo stotinu svojih ljudi čime krše muslimansku tradiciju

Paravojne snage prolaze pored mesta incidenta u KvetiParavojne snage prolaze pored mesta incidenta u Kveti
x
Paravojne snage prolaze pored mesta incidenta u Kveti
Paravojne snage prolaze pored mesta incidenta u Kveti
Glas Amerike
Pakistanski premijer Ražda Pervez Ašraf, danas je doputovao u Kvetu na sastanak sa lokalnim šiitima, koji već tri dana drže protestne molitve i odbijaju da sahrane gotovo stotinu svojih ljudi.

Demonstranti su se zarekli da će prekršiti muslimansku tradiciju sahranjivanja pokojnika ubrzo posle smrti, sve dok pakistanski funkcioneri ne preduzmu mere protiv sunitskih ekstremista koji su odgovorni za napade.

Žrtve su poginule u tri napada prošlog četvrtka u Kveti. U četvrtoj eksploziji u četvrtak, na severozapadu Pakistana, poginulo je više od 20 muslimanskih misionara. Od 160 miliona pretežno sunitskih stanovnika Pakistana, oko 20 odsto su šiiti.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE