ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Zabrinutost Pakistana zbog letelica SAD

Pakistanski premijer Ašraf nazvao napade letelicama kontraproduktivnim i apelovao da se za uklanjanje terorista koriste drugačija sredstva

Američka bespilotna letelicaAmerička bespilotna letelica
x
Američka bespilotna letelica
Američka bespilotna letelica
Glas Amerike
Pakistanski premijer, Radža Pervez Ašraf, je izrazio zabrinutost zbog američkih napada bespilotnim letelicama u njegovoj zemlji tokom današnjeg sastanka u Islamabadu sa američkim ambasadorom u Pakistanu Ričardom Olsonom.

Premijerova kancelarija je izdala saopštenje u kojem se navodi da je na sastanku Ašraf nazvao te napade kontraproduktivnim i apelovao da se za uklanjanje terorista koriste drugačija sredstva. Ašrafova kancelarija je saopštila da je američki ambasador primio na znanje zabrinutost Pakistanske vlade i naroda i obećao da će preneti tu poruku Vašingtonu.

U medjuvremenu, u napadima, kako se veruje, bespilotnih letelica danas su stradala trojica ekstremista u severozapadnom Pakistanu u blizini granice sa Avganistanom.

Pakistanski obaveštajni funkcioneri navode da je ta letelica ispalila dva projektila na kuću Mubaraka Šahija, u plemenskoj oblasti Severni Vaziristan, koja je uporište Al Kaide i ekstremista povezanih sa Talibanom.

Pakistan je u više navrata kritikovao napade američkim bespilotnim letelicama kao kršenje svog suvereniteta, ali američki funkcioneri ističu da su ti napadi ključni u nastojanjima da se poraze al Kaida i ekstremisti povezani sa Talibanom.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE