nedelja, 20. april 2014

Aktuelno / Globalne teme

Zabrinutost Pakistana zbog letelica SAD

Pakistanski premijer Ašraf nazvao napade letelicama kontraproduktivnim i apelovao da se za uklanjanje terorista koriste drugačija sredstva

Američka bespilotna letelicaAmerička bespilotna letelica
x
Američka bespilotna letelica
Američka bespilotna letelica
Veličina slova - +
Glas Amerike
Pakistanski premijer, Radža Pervez Ašraf, je izrazio zabrinutost zbog američkih napada bespilotnim letelicama u njegovoj zemlji tokom današnjeg sastanka u Islamabadu sa američkim ambasadorom u Pakistanu Ričardom Olsonom.

Premijerova kancelarija je izdala saopštenje u kojem se navodi da je na sastanku Ašraf nazvao te napade kontraproduktivnim i apelovao da se za uklanjanje terorista koriste drugačija sredstva. Ašrafova kancelarija je saopštila da je američki ambasador primio na znanje zabrinutost Pakistanske vlade i naroda i obećao da će preneti tu poruku Vašingtonu.

U medjuvremenu, u napadima, kako se veruje, bespilotnih letelica danas su stradala trojica ekstremista u severozapadnom Pakistanu u blizini granice sa Avganistanom.

Pakistanski obaveštajni funkcioneri navode da je ta letelica ispalila dva projektila na kuću Mubaraka Šahija, u plemenskoj oblasti Severni Vaziristan, koja je uporište Al Kaide i ekstremista povezanih sa Talibanom.

Pakistan je u više navrata kritikovao napade američkim bespilotnim letelicama kao kršenje svog suvereniteta, ali američki funkcioneri ističu da su ti napadi ključni u nastojanjima da se poraze al Kaida i ekstremisti povezani sa Talibanom.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
18.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...