sreda, 10. februar 2016

Aktuelno / Globalne teme

Ubijen vodja ekstremista u Pakistanu

Mula Nazir, vojni komandant ekstremista u Južnom Vaziristanu, ubijen je u napadu duž granice sa Avganistanom.

Pakistanski ekstremistički lider Maulvi Nazir ubijen u napadu bespilotnom letelicom
Pakistanski ekstremistički lider Maulvi Nazir ubijen u napadu bespilotnom letelicom
Glas Amerike
Pakistanski bezbednosni funkcioneri saopštili su da je u napadima američkim bespilotnim letelicama u plemenskim oblastima duž granice sa Avganistanom poginulo najmanje osam ljudi, uključujući Maulvija Nazira vojnog komandanta ekstremista u Južnom Vaziristanu.

Funkcioneri su danas naveli da je Nazir, takodje poznat kao Mula Nazir, jedan od nekoliko osumnjičenih ekstremista ubijenih tokom napada na selo Angur Ada kasno sinoć.

Nazirova frakcija je, kako se navodi, povezana sa drugim ekstremističkim grupama vezanim za Al Kaidu. Njegovi borci su navodno bili više zainteresovani za napade na Amerikancima predvodjene trupe u Avganistanu, nego na pakistanske bezbednosne snage.

Napadi američkim bespilotnim letelicama su predmet osuda u Pakistanu. Predsednik Barak Obama je branio te operacije, rekavši da se one koriste za „veoma precizne napade“ na Al Kaidu.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
09.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE