petak, 25. april 2014

Aktuelno

Najmanje 16 žrtava napada u Pakistanu

Pakistanska pokrajina Kajber, gde je eksplodirala bomba, je utočište raznih ekstremističkih organizacija, među kojima je i pakistanski Taliban.

Mesto napada u pokrajini KajberMesto napada u pokrajini Kajber
x
Mesto napada u pokrajini Kajber
Mesto napada u pokrajini Kajber
Veličina slova - +
Glas Amerike
Funkconeri u zapadnom Pakistanu su saopštili da je u današnjoj eksploziji bombe na pijaci u Džamrudu, na plemenskom području Kajber, poginulo najmanje 16 ljudi i ranjeno više od 40.

Još niko nije prihvatio odgovornost za napad. Kajber je inače utočište raznih ekstremističkih organizacija, među kojima je i pakistanski Taliban. U nemirnoj Kveti na jugu zemlje, funkcioneri su saopštili da je napadač ubio portparola pokrajinske vlade i dva policajca.

Napadači su navodno najpre ubili Kadima Huseina Nurija, a onda policajce koji su ih pratili. Ubijeni civilni službenik je bio šiit i funkcioneri kažu da bi napad u pokrajini Baludžistan mogao da bude povezan sa sektaškim nemirima.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
24.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...