utorak, 03. maj 2016

Aktuelno

Najmanje 16 žrtava napada u Pakistanu

Pakistanska pokrajina Kajber, gde je eksplodirala bomba, je utočište raznih ekstremističkih organizacija, među kojima je i pakistanski Taliban.

Mesto napada u pokrajini KajberMesto napada u pokrajini Kajber
x
Mesto napada u pokrajini Kajber
Mesto napada u pokrajini Kajber
Glas Amerike
Funkconeri u zapadnom Pakistanu su saopštili da je u današnjoj eksploziji bombe na pijaci u Džamrudu, na plemenskom području Kajber, poginulo najmanje 16 ljudi i ranjeno više od 40.

Još niko nije prihvatio odgovornost za napad. Kajber je inače utočište raznih ekstremističkih organizacija, među kojima je i pakistanski Taliban. U nemirnoj Kveti na jugu zemlje, funkcioneri su saopštili da je napadač ubio portparola pokrajinske vlade i dva policajca.

Napadači su navodno najpre ubili Kadima Huseina Nurija, a onda policajce koji su ih pratili. Ubijeni civilni službenik je bio šiit i funkcioneri kažu da bi napad u pokrajini Baludžistan mogao da bude povezan sa sektaškim nemirima.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE