sreda, 04. maj 2016

Aktuelno

Novi samoubilački napad u Pakistanu

Pakistanski zvaničnici objavili su da je bombaš samoubica iz redova Talibana usmrtio 23 osobe u blizini glavnog grada Islamabada.

Mesto samoubilačkog napada u Ravalpindiju, u blizini IslamabadaMesto samoubilačkog napada u Ravalpindiju, u blizini Islamabada
x
Mesto samoubilačkog napada u Ravalpindiju, u blizini Islamabada
Mesto samoubilačkog napada u Ravalpindiju, u blizini Islamabada
Glas Amerike
Vlasti navode da je bombaš aktivirao eksploziv na sebi tokom marša šiitskih muslimana u Ravalpindiju, negde oko ponoći po loklanom vremenu, pošto je policija pokušala da ga zaustavi radi sigurnosne provere.

U eksploziji je povređeno najmanje 62 ljudi, među kojima ima i nekoliko dece. Ranije juče, u dve eksploziji u blizini šiitske džamije u lučkom gradu Karačiju na jugu zemlje poginule su najmanje tri, a povređeno još 15 osoba.

Portparol pakistanskog Talibana preuzeo je odgovornost za oba napada, dodajući da teroristička grupa napada šiite zato što veruje da su "bogohulnici".
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE