petak, 29. april 2016

Aktuelno

Identifikovani napadači na mladu aktivistkinju

Dok pakistanske vlasti tragaju za napadačima na 14-ogodišnju aktivistkinju, na severozapadu zemlje izvedeni novi napadi bespilotnim letelicama

PAKISTAN-GIRL/PAKISTAN-GIRL/
x
PAKISTAN-GIRL/
PAKISTAN-GIRL/
Glas Amerike
Pakistanski zvaničnici su saopštili da je u napadu američke bespilotne letelice na severozapadu zemlje, poginulo najmanje 16 osumnjičenih ekstremista.

Navodi se da su rakete ispaljene na ekstremiste lojalne Hafizu Gulu Bahaduritu u kompleksu kuća na plemenskom području Orakzaj, koje se graniči sa Severnim Vaziristanom.

Istovremeno, pakistanska devojčica koju je pripadnik Talibana ranio iz pištolja jer govori protiv Talibana, prebačena je u vojnu bolnicu.

Zvaničnici pakistanske vojske su izjavili da je 14-ogodišnja Malala Jusufzai prebačena iz Pešavara u Ravalpindi, blizu prestonice Islamabada. Lekari kažu da je Malala i dalje u kritičnom stanju i da su šanse za oporavak 70 odsto.

U međuvremenu, borci za ženska prava u Pakistanu održavaju marševe i molive u znak podrške ranjenoj tinejdžerki. Pakistanski zvaničnici su saopštili da su njeni napadači identifikovani i da je raspisana nagrada od 100 hiljada dolara za informaciju koja bi dovela do njihovog hapšenja.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE