Linkovi

Napad na poznatog TV novinara u Pakistanu


Policajac pokazuje rupu od metka na automobilu novinara Hamida Mira, parkiranom kod bolnice u Karaciju, 19. aprila 2014.
Policajac pokazuje rupu od metka na automobilu novinara Hamida Mira, parkiranom kod bolnice u Karaciju, 19. aprila 2014.

Pakistanski TV novinar Hamid MIr pogodjen je sa tri metka dok se vozio u svojim kolima dok su se francuski novinari oslobodjeni u Siriji vratili u svoju zemlju.

Poznati pakistanski TV voditelj Hamid Mir je ranjen u stomak, nogu i pelvis, u najnovijem talasu nasilja na novinare u toj zemlji, ali se očekuje da će preživeti.

U medjuvremenu, četvorica francuskih novinara koji su pre deset meseci oteti kao taoci u Siriji vratili su se u svoju domovinu.

Francuski predsednik Fransoa Oland ih je prvi pozdravio u jednoj vojnoj bazi nadomak Pariza, skupa sa porodicama i kolegama.

Turska novinska agencija Dogan navodi da su turski vojnici našli tu četvoricu muškaraca na granici sa Sirijom sa povezom oko glave i vezanim rukama.

Oni su oteti u dva zasebna incidenta prošlog juna dok su izveštavali o konfliktu u Siriji. Četvorica novinara su kako se navodi „dobrog zdravlja, urpkos veoma izazovnim uslovima u talaštvu.“

Komitet za zaštitu novinara navodi da je Sirija najopasnije mesto za novinare.
XS
SM
MD
LG