ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

19 žrtava eksplozije u Pakistanu

U današnjoj eksploziji izazvanoj daljinskim upaljačem u pakistanskoj pokrajini Baludžistan, poginulo 19 i ranjeno 25 osoba

Vatrogasci na mestu eksplozije u Karačiju u PakistanuVatrogasci na mestu eksplozije u Karačiju u Pakistanu
x
Vatrogasci na mestu eksplozije u Karačiju u Pakistanu
Vatrogasci na mestu eksplozije u Karačiju u Pakistanu
Glas Amerike
Funkcioneri na jugozapadu Pakistana su saopštili da je u eksploziji bombe pored kolone autobusa, poginulo najmanje 19 šiitskih hodočasnika. Vlasti navode da je u današnjoj eksploziji izazvanoj daljinskim upaljačem u okrugu Mastung pokrajine Baludžistan, 25 ljudi ranjeno.

Jedan od tri autobusa je uništen, a drugi teško oštećen. Putnici autobusa su se vraćali sa hodočašća u Iranu, glavnom odredištu šiitskih vernika, dok je Pakistan većinski sunitski. Još niko nije prihvatio odgovornost za eksploziju.

Baludžistan je uporište ekstremističkih organizacija, uključujući i protalibanske frakcije, a lokalni separatisti se takođe bore za političku autonomiju i veći udeo u podeli zarade od regionalnih prirodnih izvora.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE