sreda, 16. april 2014

Aktuelno / Globalne teme

19 žrtava eksplozije u Pakistanu

U današnjoj eksploziji izazvanoj daljinskim upaljačem u pakistanskoj pokrajini Baludžistan, poginulo 19 i ranjeno 25 osoba

Vatrogasci na mestu eksplozije u Karačiju u PakistanuVatrogasci na mestu eksplozije u Karačiju u Pakistanu
x
Vatrogasci na mestu eksplozije u Karačiju u Pakistanu
Vatrogasci na mestu eksplozije u Karačiju u Pakistanu
Veličina slova - +
Glas Amerike
Funkcioneri na jugozapadu Pakistana su saopštili da je u eksploziji bombe pored kolone autobusa, poginulo najmanje 19 šiitskih hodočasnika. Vlasti navode da je u današnjoj eksploziji izazvanoj daljinskim upaljačem u okrugu Mastung pokrajine Baludžistan, 25 ljudi ranjeno.

Jedan od tri autobusa je uništen, a drugi teško oštećen. Putnici autobusa su se vraćali sa hodočašća u Iranu, glavnom odredištu šiitskih vernika, dok je Pakistan većinski sunitski. Još niko nije prihvatio odgovornost za eksploziju.

Baludžistan je uporište ekstremističkih organizacija, uključujući i protalibanske frakcije, a lokalni separatisti se takođe bore za političku autonomiju i veći udeo u podeli zarade od regionalnih prirodnih izvora.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
15.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...