petak, 12. februar 2016

Aktuelno / Globalne teme

Pakistan: Šiiti meta bombaškog napada

U eksploziji bombe pored šiitske procesije u Pakistanu poginulo najmanje pet osoba i ranjeno oko 90

Policija ispred radnje oštećene eskplozivnom napravom aktiviranom daljinskim upravljačem Pakistan, 25. novembar, 2012.Policija ispred radnje oštećene eskplozivnom napravom aktiviranom daljinskim upravljačem Pakistan, 25. novembar, 2012.
x
Policija ispred radnje oštećene eskplozivnom napravom aktiviranom daljinskim upravljačem Pakistan, 25. novembar, 2012.
Policija ispred radnje oštećene eskplozivnom napravom aktiviranom daljinskim upravljačem Pakistan, 25. novembar, 2012.
Glas Amerike
Funkcioneri na severozapadu Pakistana su saopštili da je u eksploziji bombe pored šiitske procesije poginulo najmanje pet osoba i ranjeno oko 90. Pre današnje eksplozije u Dera Ismail Kanu, u istom gradu u jučerašnjem sličnom napadu na šiite, poginulo je sedam ljudi.

Pakistanski Taliban je prihvatio odgovornost za obe eksplozije. Manjinski šiiti u Pakistanu, tokom muharama, prvog meseca islamskog kalendara, obeležavaju svoj praznik Ašuru. Sunitski ekstremisti često napadaju šiite tokom muharama.

Vlasti su pojačale mere bezbednosti širom Pakistana, da bi predupredile moguće napade na šiitske skupove. Pakistan je takođe u većim gradovima privremeno ukinuo mobilnu telefoniju, da bi sprečio napade bombama koje mogu da se aktiviraju mobilnim telefonima.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
11.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE