petak, 29. april 2016

Aktuelno

Krvoproliće u Pakistanu

Paravojne snage ispred glavnog ulaza u bazu Kamra u PakistanuParavojne snage ispred glavnog ulaza u bazu Kamra u Pakistanu
x
Paravojne snage ispred glavnog ulaza u bazu Kamra u Pakistanu
Paravojne snage ispred glavnog ulaza u bazu Kamra u Pakistanu
Glas Amerike
U žestokom okršaju koji je počeo napadom ekstremista naoružanih automatskim oružjem i raketnim bacačima na veliku vazduhoplovnu bazu u severnom Pakistanu, poginuli su vojnik i devet ekstremista.

Pakistanski zvaničnici su saopštili da se napad u svanuće na bazu Kamra, u kojem je komandant baze ranjen, završio posle dvočasovne pucnjave. Jedna letelica je oštećena. Saopšteno je da su ekstremisti, od kojih je nekolicina bila odevena u vojne uniforme, prodrli kroz zidanu ogradu baze i aktivirali eksploziv.

Pripadnici obezbeđenja su kasnije uklonili manje bombe ostavljene u bazi. Odgovornost za napad je preuzeo pakistanski Taliban, koji je proteklih godina napadao niz vojnih baza. Pakistanski vojni zvaničnici su saopštili da danas napadnuta baza, udaljena šezedesetak kilometara severozapadno od Islamabada, nije povezana sa pakistanskim nuklearnim arsenalom.

U bazi je sedište pakistanskog Aeronautičkog kompleksa, u kojem se proizvode ratni avioni. Danas je takođe saopšteno da su po svemu sudeći sunitski ekstremisti izvodili putnike iz autobusa u okrugu Mansehra na severozapadu i ubili 22 šiita. Autobusi su se kretali od Ravalpindija prema Giglitu na severu.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE