subota, 30. april 2016

Aktuelno

Samit Afričke unije

U Etiopiji je danas otvoren samit Afričke unije, pozivom da se regionalno reaguje na sukobe na kontinentu

Glas Amerike
U Etiopiji je danas otvoren samit Afričke unije, pozivom da se regionalno reaguje na sukobe na kontinentu. Predsednik Afričke unije, Džin Ping, zatražio je da Afrika sama rešava svoje probleme.

Očekuje se da glavne teme samita budu trgovina i bezbednost. Navodi se da je moguće da Afrička unija uputi trupe protiv naoružanih pobunjenika u Demokratskoj Republici Kongu. Takođe je podržan predlog da se zapadnoafričke države bore protiv ekstremista na severu Malija. Samit takođe treba da reši zastoj u vezi sa predsedavanjem Afričkom unijom.

Pingu mesto predsednika osporava južnoafrički ministar unutrašnjih poslova Nkosazana Dlamini-Zuma. Na izborima održanim u januaru, oba kandidata nisu uspela da osvoje dvotrećinsku većinu glasova, potrebnu za položaj predsednika.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE