Linkovi

Hiljade orhideja na izložbi u Vašingtonu


Izložba orhideja u Vašingtonu
Izložba orhideja u Vašingtonu

U botaničkoj bašti u Vašingtonu trenutno je izloženo 5 hiljada vrsta orhideja iz celog sveta koje, privlače veliku pažnju posetilaca.

Prošle godine, orhideje su ružama uzele titulu najpopularnijeg ukrasnog cveća u Sjedinjenim Državama.

“Ovo je naša velika izložba orhideja koju svake godine održavamo u saradnji sa baštama Smitsonijana… tako da će posetioci u naredna dva meseca moći da šetaju botaničkom baštom i uživaju u hiljadama procvalih orhideja, od upadljivo velikih poput ovih ljubičaste boje do onih sa veoma malim cvetovima”, kaže Devin Dotson iz Američke botaničke bašte.

Izložba ‘Orhideje u fokusu’, obuhvata i fotografije sa ranijih izložbi, kao što je fotografija orhideje i njenog oprašivača. Ove godine omogućeno je posetiocima da sami prave svoje fotografije.

Orhideje uspevaju na svim kontinentima osim na Antarktiku. One su najrasprostranjenija biljna vrsta na svetu, jer skoro svaka deseta biljna vrsta pripada porodici orhideja.

Orhideje su postale važna ukrasna biljka u Americi. Cena im je pristupačna i ima ih u svim cvećarama, što nije bio slučaj pre nekoliko decenija, tako da nije ni čudo da su orhideje, na američkom kontinentu, potisnule ruže. Posetioci su oduševljeni izložbom.

“Izložba orhideja je spektakularna, to mnoštvo boja, vrsta i oblika.”

"Orhideje su raznobojne, prelepo izgledaju, tako da je od svih izložbi ovde u botaničkoj bašti ova najprivlačnija. Sedite pored biljke i uživate."

“Orhideje su još od davnina poznate po svojoj lepoti i nadamo se da će izložba ove jedinstvene biljke podstaći ljude da se više bave biljkama i da cene njihovu njihovu lepotu i značaj”, ističe Dotson.

XS
SM
MD
LG