petak, 29. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Završni dan Olimpijade

Završnog dana takmičenja na Olimpijadi 2012, maratonac iz Ugande Stiven Kiprotič, neočekivano je osvojio zlatnu medalju

Stiven Kiprotič iz Ugande dobitnik zlatne medalje u maratonu Stiven Kiprotič iz Ugande dobitnik zlatne medalje u maratonu
x
Stiven Kiprotič iz Ugande dobitnik zlatne medalje u maratonu
Stiven Kiprotič iz Ugande dobitnik zlatne medalje u maratonu
Vesti Amerike
Završnog dana takmičenja na Olimpijadi 2012, maratonac iz Ugande Stiven Kiprotič, neočekivano je osvojio zlatnu medalju. Očekivalo se da će današnji maraton biti dvoboj trkača iz Kenije i Etiopije, ali je Kiprotič došao na čelo trke i stigao prvi za 2 sata, osam minuta i jednom sekundom, 26 sekundi ispred osvajača srebrne medalje, kenijskog maratonca Abela Kiruje i takođe Kenijca, Vilsona Kipsanga, koji je stigao treći.

Četvrto mesto je osvojio američki trkač Mebratom Keflezigi, poreklom iz Eritreje. U finalu takmičenja u košarci, Sjedinjene Države su očekivano pobedile reprezentaciju Španije rezultatom 107 – 100, dok je bronzanu medalju osvojila Rusija pobedom nad Argentinom. Rusija je osvojila zlatnu medalju i u odbojci za muškarce.

Poslednja disciplina završnog dana Olimpijade je moderni pentatlon za žene. Na kraju jučerašnjeg dana, američki sportisti su osvojili najviše zlatnih medalja, 44, od ukupno 102 osvojene medalje. Kina je osvojila ukupno 87 medalja, od čega 38 zlatnih, dok je Rusija treća po ukupnom broju osvojenih medalja, ispred Britanije, koja je međutim osvojila više zlatnih od Rusije.


Svečano zatvaranje Igara je nazvano „Simfonija britanske muzike“ i tokom tročasovne ceremonije treba da nastupe Adel, Elton Džon, Džordž Majkl, Eni Lenoks i „Pet šop bojz“. Brazil kao domaćin naredne Letnje olimpijade, 2016, predstaviće se karnevalskom paradom sa bubnjarima i igračima u šarenim kanevalskim kostimima.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE