sreda, 04. maj 2016

Aktuelno

Obama za produženje olakšica

Američki predsednik je predložio jednogodišnje produženje važenja poreskih olakšica domaćinstvima sa prihodima do 250 hiljada dolara godišnje

Predsednik Barak Obama govori u Beloj kućiPredsednik Barak Obama govori u Beloj kući
x
Predsednik Barak Obama govori u Beloj kući
Predsednik Barak Obama govori u Beloj kući
Glas Amerike
Američki predsednik Barak Obama je zatražio od Kongresa da produži trajanje olakšica za američke porodice srednjeg staleža.

Obama je danas u Beloj kući predložio jednogodišnje produženje važenja poreskih olakšica uvedenih u vreme predsjednika Buša domaćinstvima sa prihodima do 250 hiljada dolara godišnje. Predsednik je rekao da povećanje poreza onima koji više zarađuju neće štetiti manjim firmama, istakavši da će se 97 odsto naći ispod praga od 250 hiljada dolara.

„Potrebna nam je politika koja će povećati i ojačati srednju klasu. Politika koja doprinosi otvaranju radnih mesta, zahvaljujući kojoj će obrazovanje i obuka biti pristupačniji, koja će podstaći firme da pokrenu i otvore radna mesta ovde u Sjedinjenim Državama. Zbog toga verujem da je vreme da se dozvoli da se najbogatijim Amerikancima - onim kao što sam ja - ukinu poreske olašice“, rekao je Obama.

Te poreske olakšice, koje je uveo republikanski predsednik Džordž Buš, treba da isteknu do kraja godine, ako im Kongres ne produži važnost. Republikanci tvrde da bi poreske olakšice trebalo produžiti svima, uključujući i bogate.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE