četvrtak, 28. april 2016

Aktuelno / Amerika

Posthumne medalje nastavnicama iz Njutauna

Predsednik Barak Obama odlikovao je posthumno šest prosvetnih radnica koje su ubijene u masovnoj pucnjavi u osnovnoj školi Sendi Huk prošlog decembra.

Američki predsednik Barak Obama dodeljuje medalju Meri Džo Kopland iz Mineapolisa, zbog osnivanja društvene humanitarne mreže "Brižne ruke".
Američki predsednik Barak Obama dodeljuje medalju Meri Džo Kopland iz Mineapolisa, zbog osnivanja društvene humanitarne mreže "Brižne ruke".
Glas Amerike
Predsednik Barak Obama odlikovao je šest prosvetnih radnica koje su ubijene u masovnoj pucnjavi u osnovnoj školi Sendi Huk prošlog decembra.

Šest žena, koje su ubijene sa još 20-oro dece u Njutaunu u Konektikatu su među dobitnicima Predsedničke medalje za građansku hrabrost. Članovi porodica primili su medalje u ime poginulih nastavnica.

Na ceremoniji u Beloj Kući predsednik Obama im je odao priznanje jer su preduzele hrabru akciju da zaštite decu u osnovnoj školi Sendi Huk nakon što je naoružani napadač otvorio vatru u školi u decembru.

Još 12 osoba primilo je danas Predsedničku medalju za građansku hrabrost, uključujući povređenog veterana iračkog rata koji je pomogao povređenim kolegama, ženu u invalidskim kolicima koja je osnovala fondaciju za pomoć ženama i devojčicama invalidima, kao i ženu iz Kameruna koja je radila sa imigrantima i decom iz problematičnih sredina.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
27.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE