ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno / Amerika

Obama na inauguracionoj molitvi

Američki predsednik Barak Obama je pre podne proveo na višekonfesionalnoj molitvenoj službi u vašingtonskoj Nacionalnoj katedrali.

Predsednik Obama, prva dama Mišel Obama, potpredsednik Džo Bajden i njegova supruga Džil na predsedničkoj inauguralnoj molitvenoj službi u vašingtonskoj katedrali.
Predsednik Obama, prva dama Mišel Obama, potpredsednik Džo Bajden i njegova supruga Džil na predsedničkoj inauguralnoj molitvenoj službi u vašingtonskoj katedrali.
Glas Amerike
Dan posle svečanog polaganja zakletve na drugi predsednički mandat i sinoćnjeg plesa sa suprugom Mišel, američki predsednik Barak Obama je pre podne proveo na višekonfesionalnoj molitvenoj službi u vašingtonskoj Nacionalnoj katedrali.

Obamu, potpredsednika Džozefa Bajdena i druge zvanice, dočekali su pesma u izvođenju Dečjeg hora Umetničkog udruženja i molitve koje su predvodili lideri različitih crkava i vera.

Služba je obuhvatila i molitve za sve američke lidere i najviše funkcionere.

Vašingtonska Nacionalna katedrala, stara 106 godina, je episkopalna crkva i u njoj se dugo održavaju službe povodom predsedničke inauguracije.

Početkom ovog meseca, katedrala je saopštila da će početi da obavlja i venčanja osoba istog pola, odnosno kombinaciju sklapanja građanskog braka prema lokalnom zakonu i crkvenog blagosiljanja.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE