ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno

Podrška merama za kontrolu oružja

Sekretar za odbranu je povodom predloga predsednika Obame za kontrolu oružja poručio da je jasno da nešto treba da se uradi da bi se zaštitila deca u školama

Predsednik Barak Obama i potpredsednik Džo BajdenPredsednik Barak Obama i potpredsednik Džo Bajden
x
Predsednik Barak Obama i potpredsednik Džo Bajden
Predsednik Barak Obama i potpredsednik Džo Bajden
Glas Amerike
Predsednik Barak Obama dobio je podršku za svoje sporne predloge za kontrolu oružja od svog sekretara za odbranu.

Lion Paneta je američkim vojnicima stacioniranim u Italiji rekao da je jasno da nešto treba da se uradi da bi se zaštitila deca u školama, tako da "ludaci na slobodi ne mogu da upotrebe takva oružja da ih pobiju".

On je dodao da su predsednikovi predlozi "stvar zdravog razuma".

"Na primer, kada je reč o mecima za probijanje pancira - kome su, zaboga, potrebni takvi meci osim vama, vojnicima u bici?", primetio je Paneta.

Planom predsednika Obame se predviđa zabrana automatskog oružja i uvođenje univerzalne provere za sve koji žele da kupe pušku. Paneta je rekao da je i sam pristalica Drugog amandmana, koji Amerikancima daje pravo da poseduju oružje, ali da ne misli da Obamini predlozi predstavljaju atak na taj amandman.

Nacionalna organizacija vlasnika oružja, najveća lobistička organizacija za pravo na oružje u Sjedinjenim Državama, kritikuje pokušaje uvođenja veće kontrole i kaže da su "planovi za kontrolu oružja u prošlosti propali i da neće imati uticaj na javnu bezbednost i kriminal".
Ovaj forum je zatvoren
Razvrstavanje komentara
Komentari
     
od: Predrag iz: Bor
17.01.2013 22:49
I u americi raste teror necega i svacega.Jer je sigurna amerika za zivljenje?

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE